Това заяви народният представител от ДПС Рамадан Аталай, зам.-председател на

...
 Това заяви народният представител от ДПС Рамадан Аталай, зам.-председател на
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Политиката на управляващите за газа е недалновидна

 Това съобщи националният представител от Движение за права и свободи Рамадан Аталай, зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика, в предаването „Референдум“ по Българска национална телевизия.

Покупката на газ минава през двете тържища – държавната и частната, напомни енергийният специалист на Движение за права и свободи. И попита за какво това не е направено. Ако това бе станало, през днешния ден нямаше да задаваме въпроса дали купуваме американски полутечен раз или съветско синьо гориво, сподели Аталай.

Управляващите би трябвало да вършат обществени покупко-продажби, с цел да може бизнесът вярно да калкулира цената си, съобщи още Рамадан Аталай. И акцентира: „В момента нямаме сигурност, непоклатимост и дългосрочност. И отговорност за това носят ръководещите.“.

Няма предвидимост, тъй като сега сме в обстановка на форс мажор, сподели Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

Какъв форсмажор, опонира му Рамадан Аталай. И попита: „Запознати ли сте с писмото от 1 април – че ще ни спрат газа? На 18 април вие спирате едностранно газа от съветска страна, тъй като решавате, че няма да преведете парите.“.

От 1 до 18 април кое му е форсмажорното?! Защо не излязохте на борсата да осигурите количества, продължи с въпросите Аталай.

За да не се случи гръцката връзка, най-голяма виновност носят гърците и по-големи братя, които нямат интерес България да има тази връзка. Никой не желае да каже това, съобщи още Рамадан Аталай. И добави: Знаете ли Германия какъв брой съветски газ получава?

Руският газ до момента е бил най-евтин и всички търговци купуваха отново от Русия, до момента в който не се случи тази изключителна обстановка, в която нашето държавно управление въобще не е в час, сподели още Аталай.

Всички разбрахме, че липсват 100 милиарда, единствено ръководещите не схванаха. Хранилището в Чирен би трябвало да се запълни, другото – в Галата, да се възвърне, предложи Аталай. И съобщи: „Досега трябваше да сме намерили различни източници. Това е единственият проект за България!“.

Аталай напомни, че енергийните министри в Европа предизвестиха, че цената на газа ще скочи тройно и четворно и това ще повлече инфлацията, която към този момент е двуцифрена. Трябва да се ориентираме към европейската взаимност, към нова сила и нови енергийни мощности за подмяна на газа, заключи Рамадан Аталай.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР